Potaž od tikvice i celera

Brza čorbica, jako zdrava i ukusna! Potreben vam je krompir, celer, tikvica i mleko. Vreme pripreme 35 min, sa sve kuvanjem!

Ako želite da obogatite ukus potaža od tikvica, dodajte još neko povrće, npr celer i dobićete malo drugačiju čorbicu, nutritivno bogatiju i veoma ukusnu!

Uz cler, možete staviti i koren peršuna.

POTREBNO:

  • 2 srednje tikvice  
  • 1/2 korena srednjeg celera
  • polovina lišća celera
  • 1 veći krompir
  • 1 šolja pirinčanog mleka (ili nekog drugog po želji)
  • so i biber po ukusu
  • kašika pavlake, za serviranje
  • seckani peršun (opciono)

PRIPREMA:

Povrće operite i očistite (sa tikvice nemojte skidati koru, samo odsecite krajeve i operite je), pa stavite da se kuva 25 – 30 min.

Kada se skuva, odlijte vodu (ostavite samo malo da može da se umuti), ispasirajte štapnim mikserom, dodajte šolju mleka i začine. Ako je previše gusto, vratite još malo vode u kojoj se kuvalo povrće.

Stavite na ringlu da baci još jedan ključ, ali pazite da vatra ne bude prejaka, pošto može da pokipi ili zagori zbog mleka.

Malo prohladite, dodajte kašiku pavlake i servirajte.

Po želji, ubacite malo seckanog peršuna.

PRIJATNO!

 

2 Comments

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*