Raženi krekeri

Hrskavi, blago slani, pogodni da se jedu bez ičega, ali i uz razne namaze. Mogu biti super užina, ali i deo doručka ili večere. Mix semenki i raženog brašna daje zdravu kombinaciju, koju će vaš stomak obožavati 🙂

Na slici je serviran umak od leblebije, paradajza, malsinovog ulja i ruzmarina. Sve u blender, 30 sekundi mućenja i sjajan umak je gotov!

Za ražene pločije je POTREBNO:

PRIPREMA:

Uključite rernu na 170 stepeni.

Pomešajte u činiji sve suve sastojke, pa dodajte ulje i vodu. Sve lepo izmešajte. Prebacite na pleh (pleh od rerne) u koji ste stavili papir za pečenje. Preko smese stavite još jedan papir, pa rukama rastanjite smesu da pokrije celo pleh.

Pecite 20-30 min. Treba da bude lepo isušeno, da ne ostane žilavo.

Prohladite, izlomite i služite.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*