Sirova torta sa batat krompirom

Sirova torta sa batat krompirom

Jedna potpuno neverovatna poslatica, zdrava, hranljiva i preukusna. Možda, kada biste gledali sve sastojke koje su u ovoj poslastici, ne biste bili oduševljeni, ali sklop svega daje kombinaciju koja ostavlja bez teksta 🙂 

Moram da vam kažem i da 99% ljudi nije pogodilo sastojke. Narandžasta boja fila je sve fascinirala, ali šta je zapravo narandžasto to je ostala misterija.

Misteriju otklanjam u nastavku!

I da, kolač se pravi lako, nemojte da vas dugačka lista sastojaka pokoleba. Ukoliko nemate kokosovo mleko, stavite bilo koje drugo, a ukoliko nemate kakao putre, dodajte u čokoladni preliv malo više kokosovog ulja. Da krenemo…

POTREBNO:

  • KORA
  • 1.5 šolja pečenog lešnika
  • 25 sirovih urmi
  • 5-6 kašika otopljenog kokosovog ulja
  • NARANDŽASTI SLOJ
  • 2 batata
  • 1/4 šolje kokosovog mleka
  • 4 kašike agave
  • 4 kašike kokosovog ulja
  • ČOKOLADNI SLOJ
  • 20 gr kakao putera
  • 20 gr agave
  • 20 gr kokosovog ulja
  • 20 gr sirovog kakaa
  • OSTALO
  • 50 gr seckanog lešnika

PRIPREMA:

Batat oljuštite i skuvajte u vodi dok ne omekša (oko 30 min), pa procedite od vode i prohladite.

U seckalicu stavite 1.5 šolju pečenog lešnika i usitnite što više. Dodajte urme i kokosovo ulje, pa mutite dok se sve ne ujednači. Stavite u kalup i formirajte koru, pa stavite u frižider.

U šerpicu stavite kakao puter, agavu, kokosovo ulje i sirovi kakao i otopite na tihoj vatri. Polovinom ovog čokoladnog fila premažite koru i pospite sa polovinom seckanih lešnika i vratite u frižider.

Prohlađeni batat stavite u seckalucu, dodajte mleko, agavu i kokosovo ulje, pa umutite da dobijete kremastu smesu. Stavite preko čokoladnog sloja, pa prelijte preostalim čoko filom i pospite ostakom seckanih lešnika.

Stavite tortu u frižider da prenoći.

PRIJATNO!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*