Sirova torta sa kondenzovanim mlekom

Jako često pravim slatkiše ovog tipa. Prvi razlog je zato što se prave za 5 minuta, drugi zato što su zdravi, a treći što minimalnim izmenama uvek dobijam neku novu verziju kojoj se svi oduševe.

Inače, često volim da kažem da praveći ovakve torte, zapravo dobijam 3u1 poslastice:

– prvi deo ode u samu tortu
– drugi deo izdvojim i napravim kuglice (pošto deca tako više vole da jedu)
– treći deo malo više razblažim (vodom ili mlekom) i dobijem namaz

Svaka stvar je ukusna za sebe, nekako je sve isto, a potpuno različito 🙂

Što se tortice sa slike tiče, novi sastojak je kondenzovano mleko, mala light konzerva, koja je torti dala dodatno puniji ukus i nekako je oplemenila.

Moj favorit za ovakve slatkiše je uvek pečeni lešnik, a vi možete staviti i badem, orahe, pekan, pistaće, indisjki orah…

POTREBNO:

  • 2 šolje pečenog lešnika
  • 30 sirovih urmi
  • 1 manja konzerva kondenzovanog mleka (150-200 ml)
  • 1/3 kašičice cimeta
  • 5 kašika otopljenog kokosovog ulja
  • ČOKOLADNI SLOJ: 10 kašika otopljenog kokosovog ulja, 10 kašika otopljenog kakao putera, 2 prepune kašike sirovog kakaoa, 7-10 kašika agave

PRIPREMA:

U blenderu / seckalici usitniti lešnik, pa dodati ostale sastojke. Mutiti dok se sve lepo ne ujednači. Formirati tortu i staviti je u frižider.

Za čokoladni sloj prvo izmešati i blago zagrejati kokosovo ulje i kakao puter, pa skinti sa ringle i dodati kakao i agavu. Sve dobro promešati da smesa bude glatka i preliti preko torte. Vratiti u frižider da se sve lepo stegne.

PRIJATNO!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*