Sirovi preliv za špagete

Sirovi preliv za špagete

Ukoliko dajete šansu zdravoj hrani i volite da eksperimentišete, uživaćete u ovom sirovom prelivu za špagete. Kombinujte sve sa nekom zdravom testeninom, npr špagetema od spelte i imaćete sjajan obrok! Osnova je suncokret, badem i mleveni lan.

Ukoliko deci ne smeta, dodajte u sve i čen – dva belog luka, kako biste obogatili ukus, a dobrodošli su i neki drugi začini koje volite.

POTERBNO:

  • 1 šaka sirovog suncokreta – potopite u vodu na 1h 
  • 1/2 šake badema
  • 1 kašika mlevenog lana
  • 2 pune kašike pavlake
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1-2 čena belog luka
  • malo vode – po potrebi

PRIPREMA:

Na maslinovom ulju propržite sitno isečen beli luk, pa prohladite (možete ga ubaciti i u sirovom obliku). U seckalicu / blender stavite badem, pa usitnite, dodajte oceđene semenke suncokreta, pa mutite da se dobije kompaktna samlevena masa. Ubacite i sve ostale sastojke i nastavite sa mućenjem. Po potrebi dodajte malo vode, da smesa dobije malo tečniju strukturu, kao preliv.

Servirajte preko toplih skuvanih špageta. Po želji, pospite parmezanom.

PRIJATNO!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*