Zdrav domaći hleb

Zdrav domaći hleb

Volite hleb? Ja baš i ne, ali… Uvek postoji to “ali”… Topao, mirisan, prepun semenki koje volim…, hm… pa to se i ne može baš nazvati hlebom, ali zaista jeste hleb

Ono što je ključno važna stvar kod ovog hleba je što se pravi zaista brzo, uključujući i proces pečenja. Zato, kada ujutru ne znate šta ćete za doručak, ovaj hleb uz neki namaz je sjajna stvar. Super opcija je da dok se hleb peče napravite takođe brzinsku RIBLJU PAŠTETU i ceo doručak je spreman za nepunih pola sata.

I najbolja stvar, ruke vam ostaju čiste pri pripremi ovog hleba!!!

POTREBNO:

  • 100 gr speltinog brašna
  • 100 gr raženog brašna
  • 100 gr prosenog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 25 gr maslinovog ulja
  • 250 ml mlake vode
  • so po ukusu
  • semenke za posipanje (lan, golica, suncokret)

PRIPREMA:
Pomešajte sve vrste brašna i prašak za pecivo. Dodajte maslinovo ulje i vodu, pa sve izmešajte kašikom. Testo treba da je lepljivo, ali da se odvaja od zidova činije.

U pleh stavite papir za pečenje i kašikom vadite veće loptice (treba da dobjete 5-6 hlepčića). Malo ih još oblikujte ukoliko je potrebno (spljeskajte da ne idu previše u visinu). Pospite semenkama i pecite 20 min na 190 stepeni.

PRIJATNO!

One Comment

  1. Pingback: Slatka užina – Veseli zalogaji