Batat i spanać u bebi ishrani (7+)

Boja ove žabice i nije toliko privlačna, ali kada bebi servirate batat i spanać kao obrok, budite sigurni da u organizam unose pregršt hranljivih sastojaka. Ukolio su ove namirnice još i organskog porekla, imaćete potpuno savršen obrok koji se priprema brzo i lako.

SPANAĆ bebi možete dati od 7-og meseca. Ova namirnica je bogata gvožđem, vitaminom A i C. Nemojte previše kuvati ovu namirnicu, pošto se termičkom obradom gube hranljiva svojstva. 

Baby spanać starijoj deci možete dati u svežem obliku, ali za bebe ga potopite u kjučalu vodu na 2-3 minuta. Tako pripremljen spanać možete kombinovati sa brojnim povrćem, ali i uz jaja, palentu, sir…

BATAT je zapravo sladak krompir, tako da ga beba može jesti gotovo od prvih obroka. Po svojim nutritivnim obeležjima više podseća na bundevu ili npr šargarepu. Batat ima nizak glikemijski indeks, zbog čega se preporučuje i dijabetičarima, a ujedno ova namirnica ne sadrži masti ni holesterol. Batat je bogat vlaknima, beta karotenom i važnim antioksidantima.

Za kašicu od baby spanaća i batata je POTREBNO:

  • 1 šaka baby spanaća
  • 1/2 batata
  • 1/2 kašike maslinovog ulja ili putera – opcinono
  • 3-4 kašike majčinog ili adaptiranog mleka – opciono

PRIPREMA:

Batat skuvajte u vodi (kao krompir: oljuštite i kuvajte 25-30 min od trenutka vrenja) ili pripremite na pari.

Baby spanać spustite u ključalu vodu i kuvajte 2-3 min.

U skuvano povrće dodajte malo vode od kuvanja ili mleko, po želji i maslinovo ulje ili puter i sve umutite štapnim mikserom ili u blenderu da dobijete glatku kremastu smesu.

Serbirajte bebi toplo.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*