Hleb sa bundevom

Deci će ovaj hleb biti posebno zanimljiv, pošto ima predivnu narandžastu boju. Savet je da ga pravite od bundeve koju ste predhodno ispekli u rerni, pošto tako neće biti previše vodena i mekana, kao što je slučaj kada se priprema na pari.

Možete koristiti i pire od bundeve pripremljene na pari, ali je pre pripreme hleba dobro ocedite i prohladite.

POTREBNO:

  • 1.5 šolja pirea od bundeve
  • 2 šolje speltinog ili nekog drugog brašna (raženo, heljdoino, kamut…)
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šaka sirove golice
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 1 šolja jogurta

PRIPREMA:

Uključite rernu na 180 stepeni.

Pomešajte sve sastojke, pa testo prebacite u kalup ili pleh, obložen papirom za pečenje.

Pokvasite ruke i oblikujte hleb (ukoliko već nije u određenom kalupu).

Nožem malo zasecite testo, pospite semenke i pecite hleb oko 45 min.

Ukoliko vam se učini da je temperatura prejaka, smanjite na 160 stepeni posle 15-20 min pečenja.

Pečeni hleb izvadite na rešetku da se ohladi.

Prijatno!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*