Čorbica je za mene najvažniji deo obroka. A, ujedno, čorbica je i super prilika da deci na mudar način “uvalite” sve i svašta! Kod nas u kući važi pravilo: “Pojedi čorbu i ne moraš više ništa”! A, upravo je u čorbi sve ono najneophodnije i najvažnije! Takva je i ova pileća čorbica!
Dete ne voli meso? Nema problema, ovako će ga pojesti sugurno!
Dete ne voli povrće? Nema problema, ovako će ga pojesti sigurno!
Dete ne voli čorbiće? Poigrajte se sa serviranjem i verujte, poješće je sigurno!
Ova čorbica se brzo priprema, a deca je uglavnom vole. Kombinujte svaki put različito povrće i meso i unos vitamina biće zadovoljen i ako deca jedu samo čorbu!
Moja starija ćerka bi svakoga dana jela kuvani kukuruz i grašak. Zato, ne retko, u čorbu dodam po šaku od obe vrste povrća, a pre toga sve ostalo izblendiram (i šargarepu i celer i peršun i krompir i meso) i svi su srećni!
Evo osnovnog recepta za čorbu koja je na slici:
POTREBNO:
- 2 manja bataka ili karabataka
- 2 srednje šargarepe
- 1 veći ili 2 manja krompira
- 1/4 srednjeg korena celera
- 1 koren peršuna
- so i biber po ukusu
- malo seckanog peršuna
PRIPREMA:
Meso i očišćeno povrće stavite da se kuva 30-40 min. Kada se skuva, izvadite meso i šargarepu, pa ostatak izblendirajte štapnim mikserom. Dodajte so i biber, pa vratite šargarepu i meso, koje ste predhodno iseckali. Nalijte još vode do željene gustine i pustite da pusti jedan ključ.
Po želji, pri serviranju, dodajte kašiku pavlake.
PRIJATNO!