Chia puding sa jabukom

Seme čije možete konzumirati svakodnevno, kao zdrav dodatak napicima, salatama, testeninama, supama, desertima, musliju i ostalim kombinacijama. Neće promeniti ukus jela, već će samo poboljšati nutritivnu vrednost. Chia puding mnogima polako postaje omiljena poslastica, a priprema se veoma jednostavno!

Zašto je chia seme dobro?

  • Povećava nivo energije i bolje raspoloženje.
  • Poboljšava koncentraciju, radnu sposobnost i bistri misli.
  • Bogatstvo Omega-3 masnih kiselina utiče na smanjenje visokog krvnog pritiska i smanjenje holesterola.
  • Pozitivno utiče na održanje zdravih kostiju.
  • Seme čije sadrži veliki procenat kalcijuma – jedna kašika semena čije sadrži istu količinu kalcijuma kao dve čaše mleka.
  • Visok procenat dijetalnih vlakana (rastvorljivih i nerastvorljivih) u semenu čije pozitivno utiče na digestiju hrane, peristaltiku creva i eliminiše problem opstipacije.
  • Pozitivno utiče na održavanje telesne težine i vitkog stasa.

CHIA PUDING, POTREBNO: 

  • 1 šolja mleka (kokosvo, bademovo, pirinčano…ili neko drugo koje volite), može i jogurt
  • 2-3 kašike chia semena
  • 1-2 kašike agava ili javorovog sirupa
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/3 štapića vanile ili ekstrat vanile
  • 1 kašičica mlevenog lana
  • 1/2 ili 1 jabuka

PRIPREMA:

Pomešajte sve sastojke sem jabuke i ostavite preko noći u frižideru. Ujutru dodajte jabuku i uživajte u dravom doručku / užini! Po želji, možete dodati i suvo grožđe, brusnicu, orašaste plodove…

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*