Ovo je torta za koju će svako tražiti parče više, od dece do najsarijih ukućana. Kremasta, mekana, slatka taman koliko treba… Recept je za mali kalup od 20 cm, a vreme pripreme je baš kratko, kao i većina mojih recepata.
Glavne svezde recepta su A la kajmak Mlekara Šabac i puter od lešnika. Puter sam sama pravila, treba vam samo jak blender. Moj saveznik u tome je Bosch Srbija
POTREBNO:
kora:
- 200 gr nekog keksa (ja sam stavila keks od prosa, a može bilo koji koji volite i jedete od plazme do bilo kog integralnog),
- 2 kašike meda,
- 70 gr otopljenog putera
fil:
- 250 gr putera od lešnika,
- 250 gr A la krema,
- 3 kašike meda
Za ukrašavanje:
- seckani lešnik
PRIPREMA:
U procesoru sjedinite sastojke za koru i stavite u kalup.
Ako sami pravite puter od lešnika u blender stavite lešnike i mutite dok ne dobiju potpuno kremastu strukutru (više puta ponavljajte u pauzama), dodajte 1 kašiku maslinovog ulja i 1 kašiku meda i sve umutite još malo. Puter čuvajte u teglici.Za fil pomešajte puter od lešnika, A la kajmak i med. Sve lepo umutite i stavite preko kore. Pospite seckanim lešnikom i ostavite tortu da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
ČEKAM UTISKE!