Domaće gumene bombone

Da li znate da su gumene bombone za zube najbezazlenije? Ali, ako napravite domaće gumene bombone, onda je to još jedan razlog više da detetu date ovakav slatkiš. Dakle, bombone mogu biti i zdrave, a verujte, ni malo se ne razlikuju po ukusu od onih kupljenih!

Moja starija ćerka je do svoje treće godine imala problem sa lenjim crevima, a na listi namirnica koje treba izbegavati (listu dobili na Institutu za majku i dete) našli su se mlečni proizvodi, jabuke, banane, naravo slatkiši i još mnogo što šta. Dobijali smo i razne savete šta je to što bi dete trebalo da jede, a jedan zanimljiv predlog bile su i gumene bombone. Ja nisam bila baš najsrećnija tom informacijom, a onda sam naletela na recept za domaće gumene bombone. I tako, već neko vreme kod nas u kući ih pravimo i jedemo. Ukusi koje praktokujemo su: pomorandža, mandarina, limun i ananas. Možete kombinovati šta god želite, samo je važno da sami iscedite sok voćke od koje hoćete da napravite bombone.

Procedura je laka i veoma brza!

POTREBNO:

  • 80 ml soka od limuna (ili pomorandže, mandarine…, zavisi koje voće izaberete)
  • 25-30 gr meda
  • 2 kesice želatina u prahu (2 kesice po 10 gr)

PRIPREMA:

U šerpicu stavite sok limuna i med, pa polako zagrejte da se ujednači masa, a onda dodajte i želatin i neprestano mešajte oko 5 min, dok se želatin ne istopi.

Razlijte u kalupe za led ili ako imate silikonske kalupe za praline i ostavite pola sata – sat da se sve stegne.

Uživajte u ukusima zdravih bombona!

PRIJATNO!

 

Comments are closed.