Nezdravo, a zdravo, da li je to moguće? Naravno da jeste 🙂 Ovi nuggits-i se ne prže u ulju, već se “valjaju” u zdrave semenke i začine, a zatim peku u rerni. Na slici verovatno prepoznajete chia seme i lan!
Generalno nisam pristalica fast food-a ovog tipa, ali kada se prave u nekoj domaćoj verziji i kada pred gostima možete lepo da se pohvalite zanimljivom grickalicom, što da ne 🙂
Za ovo vam zaista ne treba puno vremena, ukus je jako zanimljiv, a preporuka je da se služe topli uz sos po želji. Kod nas je to najčešće sos od jogurta i pavlake sa belim lukom i mirođijom.
POTRBNO:
- 1 pileći file (isečen na kockice)
- 1 kašika chia semenki
- 2 kašike semenki lana
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- kašika putera
- 1 čen belog luka
- kašičica origana
- kašičica parmezana
PRIPREMA:
Rernu uključite na 180 stepeni. Pleh ili posudu gde ćete ređati meso podmažite puterom. U šolji pomešajte chiu, lan, so, sitno isečen beli luk, origano i parmezan. Jaje viljuškom umutite u drugoj šolji (činijici).
Meso, koje ste isekli na kockice, prvo uvaljajte u jaje, a zatim u mešavinu sa semenkama i začinima, pa stavite u pleh. Sve pecite oko pola sata.
Jako su ukusni i samostalno da se jedu, ali se mogu servirati i uz neki sos ili npr pire od krompira ili nekog drugog povrća.
PRIJATNO!