Kuglice od brusnice i indijskog oraha, bez šećera

Za manje od 5 minuta napravićete nešto super ukusno, slatko i zdravo. Ja sam kombinovala indijski orah, brusnicu, kokosovo ulje i agavu. Rezultat je savršen!

Šta znate o kokosovo ulju? Ja ga koristim u kuhinji, ali i u kozmetičke svrhe i ne zna se gde je bolje 🙂

Evo nekih zanimljivosti na temu ove supernamirnice:

Kokosovo ulje je jedno od najzdravijih ulja koja se upotrebljavaju u ishrani. Kokosovo ulje je biljno ulje koje se dobija presovanjem unutrašnjosti kokosa, čime se čuvaju sva korisna svojstva ulja. 

Kokosovo ulje je bele do bledo žute boje i ima karakterističan prijatan miris kokosa. Kokosovo ulje sadrži zdrav oblik zasićenih masti i stoga njegovo konzumiranje pomaže kod ubrzanja metabolizma.Telu omogućava da sagori više masti, dajući mu istovremeno više energije i veću izdržljivost. Sve ovo rezultira i gubljenjem viška kilograma i održavanjem zdrave i izbalansirane težine. Pedeset procenata zasićenih masti u kokosovom ulju sadrže laurinsku kiselinu koja je dominantna masna kiselina u majčinom mleku.

Kokosovo ulje moćno i efikasno deluje na kosu, lice i kožu.

Kokosovo ulje deluje kao efektivna krema za sve tipove kože, uključujući suvu i ispucalu kožu. Ulje usporava pojavu bora i opuštanje kože, kao i predvremeno starenje, a pomaže i u lečenju raznih vrsta kožnih bolesti (psorijaza, dermatit i egzem).

Kokosovo ulje je jedno od najboljih prirodnih nutritijenata za kosu. Pomaže zdravom rastu kose i regeneriše suvu i oštećenu kosu, omogućavajući pritom i bolju zaštitu i dajući poseban sjaj kosi

UPOTREBA U ISHRANI

Može se samostalno konzumirati: 1 supena kašika 1-2 puta dnevno ili kao dodatak jelima (deserti, krem, salate, filovi).

ZA KUGLICE JE POTREBNO:

  • 150 gr sirovog indijskog oraha
  • 100 gr sušene brusnice
  • 30 gr kokosovog ulja
  • 2-3 kašike agava sirupa

PRIPREMA:

Indijski orah usitnite što više, da se dobije tekstura brašna. Dodajte brusnicu, kokosovo ulje i agavu i nastavite sa mućenjem dok se sve ne ujednači.

Formirajte kuglice, pa stavite u frižider da se malo stegnu.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*