Osvežavajući i brzi za pripremu. Super užina, mada može bez problema da bude i doručak ili večera.
Umesto badema možete staviti i neke druge orašaste plodove, a limun se može zameniti pomorandžom. Zamena za mak, može biti i čia seme.
POTREBNO:
za 12 mafina
- 300 gr badema samlevenog u brašno
- 3 pune kašike nekog brašna po izboru (ja sam tavila t-400)
- 2 pune kašike maka
- 2 kašike kokosovog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- sok 1/2 limuna
- 1/2 šolje (od 250 ml) meda
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 3 jajeta
PRIPREMA:
Pomešajte prvo sve suve sastojke (bademovo brašno, kokosovo brašno, brašno po izboru, mak i prašak za pecivo). Izmešajte, pa dodajte ostale sastojke. Lepo sjedinite i razlijte u kalupe.Ja sam imala 2 vrste kalupa, jedne sa rupom u sredini i druge klasične. Na ove klasične mafine sam stavila i listiće badema. Savršeno su se ispekli i daju dodatno lep ukus. Pošto se mafini iz drugog tipa kalupa izvrću, njih nisam ukrašavala dodatno.Mafine pecite 20 minuta na 180 stepeni.
PRIJATNO!