Limun mafini sa bademom, medom i makom

Osvežavajući i brzi za pripremu. Super užina, mada može bez problema da bude i doručak ili večera.
Umesto badema možete staviti i neke druge orašaste plodove, a limun se može zameniti pomorandžom. Zamena za mak, može biti i čia seme.

POTREBNO:
za 12 mafina
  • 300 gr badema samlevenog u brašno
  • 3 pune kašike nekog brašna po izboru (ja sam tavila t-400)
  • 2 pune kašike maka
  • 2 kašike kokosovog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • sok 1/2 limuna
  • 1/2 šolje (od 250 ml) meda
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 3 jajeta
PRIPREMA:
Pomešajte prvo sve suve sastojke (bademovo brašno, kokosovo brašno, brašno po izboru, mak i prašak za pecivo). Izmešajte, pa dodajte ostale sastojke. Lepo sjedinite i razlijte u kalupe.
Ja sam imala 2 vrste kalupa, jedne sa rupom u sredini i druge klasične. Na ove klasične mafine sam stavila i listiće badema. Savršeno su se ispekli i daju dodatno lep ukus. Pošto se mafini iz drugog tipa kalupa izvrću, njih nisam ukrašavala dodatno.
Mafine pecite 20 minuta na 180 stepeni.
PRIJATNO!
 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*