Brauni sa tikvicama i crnom čokoladom

Bademi, tikvice, kakao, agava, mleko od badema, ovsene pahuljice.

Nema jaja, nema šećera, nema brašna. Neću da dužim, evo recepta.

 

POTREBNO:

  • 200 gr rendane tikvice
  • 150 gr agave (može i med)
  • 150 gr putera od badema (badem meljete u seckalici dok ne postane putera)
  • 100 gr crne čokolade
  • 130 gr ovsenih pahuljica
  • 1/2 praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 60 ml bademovog mleka (može i neko drugo)
  • 40 gr kakaoa

 

PRIPREMA:

Sameljite ovsene pahuljice u brašno.

Tikvicu izrendajte (ja koristim one tamno zelene i rendam ih sa korom).

Čokoladu grubo iseckajte nožem.

Pomešajte samlevene pahuljice, kakao, prstohvat soli, prašak za pecivo, pa dodajte i sve ostale sastojke sem čokolade. Mutite sve zajedno u seckalici da se sastojci lepo ujednače. Dodajte 2/3 iseckane čokolade, izmešajte, pa razlijte u kalup u koji ste stavili papir za pečenje. Pospite ostalu čokoladu po površini.

Pecite 35 minuta na 180 stepeni.

Ohladite pre sečenja i serviranja.

PRIJATNO!!!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*