Bademi, tikvice, kakao, agava, mleko od badema, ovsene pahuljice.
Nema jaja, nema šećera, nema brašna. Neću da dužim, evo recepta.
POTREBNO:
- 200 gr rendane tikvice
- 150 gr agave (može i med)
- 150 gr putera od badema (badem meljete u seckalici dok ne postane putera)
- 100 gr crne čokolade
- 130 gr ovsenih pahuljica
- 1/2 praška za pecivo
- prstohvat soli
- 60 ml bademovog mleka (može i neko drugo)
- 40 gr kakaoa
PRIPREMA:
Sameljite ovsene pahuljice u brašno.
Tikvicu izrendajte (ja koristim one tamno zelene i rendam ih sa korom).
Čokoladu grubo iseckajte nožem.
Pomešajte samlevene pahuljice, kakao, prstohvat soli, prašak za pecivo, pa dodajte i sve ostale sastojke sem čokolade. Mutite sve zajedno u seckalici da se sastojci lepo ujednače. Dodajte 2/3 iseckane čokolade, izmešajte, pa razlijte u kalup u koji ste stavili papir za pečenje. Pospite ostalu čokoladu po površini.
Pecite 35 minuta na 180 stepeni.
Ohladite pre sečenja i serviranja.
PRIJATNO!!!