Ovu tortu možete napraviti da bude ledena, tako što ćete je držati u zamrzivaču i izvaditi 15 minuta pre služenja. A, možete je čuvati i u frižideru, tada će biti kremasta, manje hladna, ali opet dovoljno ukusna da se lepo zasladite i osvežite.
Ja sam se opredelila za drugu varijantu.
Iskoristite borovnice dok ih ima. Trenutno su baš jako povoljne i mnooogooo ukusne.
- KORA: 150 gr keksa po izboru, 15 sirovih urmi, 1/2 šolje orašastih plodova po izboru
- BELI FIL: 150 gr indijskog oraha, 100 gr meda, 3 kašike kokosovog ulja – otopljenog
- LJUBIČASTI FIL: 150 gr indijskog oraha, 50 gr meda, 100 gr borovnica, 3 kašike kokosovog ulja – otopljenog
Indijski orah nisam potapala u vodu pre mućenja, ali ako nemate baš jak blender / seckalicu, onda ga potopite u vodu na 2-3 sata da malo odstoji.
Svaki sloj umutite dok ne postane kompaktan i ujednačen. Prvo u kalup stavite koru, preko beli fil, pa preko ljubičasti.
Rashladite lepo u frižideru ili zamrzivaču pre služenja.
PRIJATNO!