Kombinovanje različitih vrsta brašna i različitih zaslađivača uvek će vam dati novi ukus za već poznat i korišćen recept. Kod ovih mafina, ja sam se poigrala sa kamut i raženim brašnom, uz dodatak kokosovog šećera. Nije loše 🙂
Kada uđete u štos sa određenim pravilima u kuhinji, ideje vam naviru same, pa slane recepte koji su uveliko poznati i prihvaćeni, pretvarate u slatke. Tako je i sa ovim kolačem. Isnpiracija je zapravo bila OVA slana proja.
Vi kombinujte brašno koje volite, a možete staviti i neko drugo voće.
POTREBNO:
- 2 jaja
- 1/3 šolje kokosovog ulja
- 1 šolja raženog brašna
- 1 šolja kamut brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 300 ml jogurta
- 1 šolja očišćenih višanja
- 1/2 šolje kokosovog šećera
PRIPREMA:
Rernu uključite na 180 stepeni.
U činiji pomešajte jaja i ulje, pa dodajte jogurt i šećer (nema potrebe da se muti mikserom). Pomešajte obe vrste brašna sa praškom za pecivo, pa dodajte smesi sa jajima. Na kraju umešajte višnje.
Možete sve razliti u pleh ili stavljati u korpice za mafine.
Pecite 25 – 30 min.
PRIJATNO!