Mafini sa višnjama

Kombinovanje različitih vrsta brašna i različitih zaslađivača uvek će vam dati novi ukus za već poznat i korišćen recept. Kod ovih mafina, ja sam se poigrala sa kamut i raženim brašnom, uz dodatak kokosovog šećera. Nije loše 🙂

Kada uđete u štos sa određenim pravilima u kuhinji, ideje vam naviru same, pa slane recepte koji su uveliko poznati i prihvaćeni, pretvarate u slatke. Tako je i sa ovim kolačem. Isnpiracija je zapravo bila OVA slana proja.

Vi kombinujte brašno koje volite, a možete staviti i neko drugo voće.

POTREBNO:

  • 2 jaja 
  • 1/3 šolje kokosovog ulja
  • 1 šolja raženog brašna
  • 1 šolja kamut brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 300 ml jogurta
  • 1 šolja očišćenih višanja
  • 1/2 šolje kokosovog šećera

PRIPREMA:

Rernu uključite na 180 stepeni.

U činiji pomešajte jaja i ulje, pa dodajte jogurt i šećer (nema potrebe da se muti mikserom). Pomešajte obe vrste brašna sa praškom za pecivo, pa dodajte smesi sa jajima. Na kraju umešajte višnje.

Možete sve razliti u pleh ili stavljati u korpice za mafine.

Pecite 25 – 30 min.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*