Zdrava pizza

Zdravo testo za picu je moguće napraviti, uz korišćenje zdravih tipova brašna. Ovo je moja verzija koju korsitim i za pizzu i za kiflice, štapiće i sl… Nazvala sam ga zdravo ludo testo 🙂 Što se nadeva tiče, puno povrća i malo slaninice da sve lepo zamiriše i ukusan doručak / večera su spremni za čas!

O ovom testu sam već pisala u OVOM postu. Sjajna stvar je što ga možete napraviti i čuvati u frižideru nekoliko dana. A, što se nadeva tiče, moji “tajni” sastojci za pizzu su crveni luk i rukola koji daju slatkast i svež ukus, a o mirisu i da ne govorim. Ako imate i svežu papriku, efekat će biti savršen.

Evo mog predloga za nadev na zdravom testu:

  • domaći pelat (ili kečap)
  • 100 gr pančete
  • 150 gr kačkavalja
  • 50 gr rukole
  • 1 crveni luk
  • crne ili zelene masline
  • rendana šargarepa (po želji)
  • crvena i zelena paprika – sitno iseckana
  • origano (po želji)

PRIPREMA:

Rernu uključiti na 170 stepeni.

Prvo staviti paradajz pelat (lepo namazati celo testo), pa slaninu i polovinu kačkavalja. Poređati povrće, prektiti ostatkom kačkavalja i staviti još malo pelata. Posuti sve origanom i peći 10 -15 min na 170 stepeni.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*