Poznati slatkiš u sirovoj i zdravoj verziji, koji ukusom jako podseća na originalno medeno srce. Čokoladu sam takođe sama pravila, a vi možete iskoristiti i klasičnu crnu čokoladu, ako nemate sve sastojke da je sami pravite.
KAJSIJA SLOJ:
- 100 gr suvih kasija
- 5 sirovih urmi
- 1 kašika otopljenog kokosovog ulja
OSNOVNI SLOJ:
- 200 gr sirovog badema,
- 30 sirovih urmi,
- 50 gr sirovog kakaoa,
- 1 kašičica začina za medenjake (ukoliko ne nađete, stavite samo muskatni orah i ako imate malo karanfilića),
- 5 kašika otopljenog kokosovog ulja
ČOKOLADA:
- 35 gr kakao putera,
- 25 gr kokosovog ulja,
- 40 gr kakaoa,
- 40 gr agavePRIPREMA:
Kajsije iseckajte i prelijte ih vodom. Neka odstoje 15 minuta. Nakon što odstoje, iscedite ih, pa umutite sa urmama i kokosovim uljem. U seckalici ili blenderu prvo usitnite badem. Dodajte urme, začin, kakao i kokosovo ulje, pa mutite sve zajedno da se smesa ujednači. Oblikujte srca, malo udubite da u sredinu stavite nadev od kajsije, pa stavite u frižider da se malo stegne. Otopite sve sastojke za čokoladu, uvaljajte srca i vratite u frižider da se lepo čokolada stegne. To je sve. Umesto kajsija možete koristiti i smokve ili suve šljive.
PRIJATNO!