Kafeni deo, u ovom čuvenom desertu, napravljen je od prezdravih ČIA SEMENKI. Beli sloj je sa maskarponeom i indijskim orahom. Ukoliko želite posnu verziju, maskarpone zamenite silken tofuom.
POTREBNO:
Mera za 3 teglice
- 10 kašika čia semenki,
- 2 produžena espresa ukupne militraže 300 ml
- 4 kašike kakaoa
- 4-5 kašika agave
- 120 gr indijskog oraha (prethodno potopljenog u vodi na 3-4 sata)
- 250 gr maskarponea
- 5 kašika agave
- 1 kašika limunovog soka
- kakao za posipanje
Pomešajte sve sastojke za crni (čia) sloj, ostavite da se ohladi, pa stavite u frižider na 1 sat. Umutite indijski orah što više, a zatim dodajte ostale sastojke za beli sloj. Mutite zajedno, da se sloj ujednači, pa stavite i ovaj sloj u frižider da se malo stegne. Sipajte slojeve naizmenično i na kraju pospite kakao. Ohladite u frižideru pre služenja (ako izdržite) 🙂
PRIJATNO!