Roilnice od patlidžana

Ovo jelo će vam malo razbiti svakodnevnu rutinu, a toliko je zanimljivo i pikantno, da verujem da ćete ga ovoga leta praviti više puta. Jako je jednostavno, a najveći posao je izgrilovati patlidžan.

Idemo redom:
  • patlidžan isecite i posolite
  • ostavite 10 minuta, pa ga ubrusom malo posušite
  • napravite premaz od maslinovog ulja, suvih začina, belog luka i peršuna
  • premažite patlidžan sa obe strane i grilujte ga dok se lepo ne ispeče
  • ostavite malo da se prohladi
  • napravite fil od 1 šolje badema i 1/2 šolje kikirikija. Umutite ih da se usitne pa dodajte: 1 čen belog luka, 1 kašiku limunovog soka, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, malo kumina, malo dimljene paprike, nekoliko grančica svežeg peršuna i 1 kašiku meda
  • Lepo umutite i ovom smesom filujte izgrilovani patlidžan i uvijajte u rolnice.
  • poslužite toplo uz grčki jogurt i tostirani hleb

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*