Pečena paprika, mmm… Probajte da ih napunite i ispohujete, doboćete sjajan ručak za manje od pola sata!
Za pečenje paprika kod mene je i dalje zadužena mama, ali za dalju pripremu se rado ja prijavljujem. Klasične pohovane paprike pomalo su nam svima dosadile i nisu baš previše site, da bi ih samo tako jeli za ručak. Ali, ukoliko dodate malo sira, slanine i začine koje volite, dobićete super jelo.
Kod nas ovako pripremljene paprike, rado jede i najmlađe dete, koje nema još 1.5 godinu. Dekorišite i vi papriku po našoj ili vašoj ideji i verujemo da će i mališanima biti veoma privlačna. Uz to ćete im lepo servirati i po koji komad sirovog povrća, kao salatu.
POTREBNO:
- 4-5 pečenih paprika
- 100 – 150 gr feta sira
- 1/2 pavlake
- 100 gr pančete
- malo peršuna
- za paniranje: jaja, brašno i prezle
PRIPREMA:
Očišćene paprike posušite ubrusom. Pomešajte sir, pavlaku, peršun i seckanu slaninu i napunite paprike. Svaku papriku uvaljajte u brašno, pa u jaje i na kraju u prezle i pržite na ulju.Za dekoraciju su korišćeni: šargarepa, koren peršuna i zelena salata.