Namaz od indijskog oraha (recept iz knjige)

Da li znate da je indijski orah zadužen za zdravlje srca? Sa druge strane, ova super namirnica je i jako kalorična, pa u toku dana ne bi trebalo da pojedete više od 50 gr indijskog oraha. U suprotnom, može doći do osipa, otoka i svraba, posebno kod dece.

Pomama za konzumacijom sirove hrane nije ni mene zaobišla, ali razlog za to je više radoznalost, nego neko preterano ubeđenje da je isključivo takva hrana zdrava. Nemam ništa protiv, ali i dalje volim da mi nešto lepo zamiriše iz rerne, pa još ne odustajem i od termičke obrade. Doduše, sve je više recepata koje zaista upražnjavam i preporučujem, a upravo je među njima i ovaj, za “sirovi sir”.

POTREBNO:

  •  1 šolja sirovog indijskog oraha
  • malo belog luka u prahu
  • so po ukusu
  • malo vode
  • začinsko bilje po želji (peršun, mirođija, vlašac)

PRIPREMA:

Indijski orah preliti vodom i ostaviti celu noć da odstoji. Sutradan, kada orah omekša, sve sastojke staviti u blender (osim začina) i mutiti dok se masa ne ujednači. Na kraju dodati začinsko bilje i promešati kašikom. Namaz čuvati u frižideru.

PRIJATNO!

 

Comments are closed.