Ovsena kaša, verzija sa kuvanjem ovsenih pahuljica

Ovsene kaše su odličan izvor vitamina, vlakana i energije. Brzo se pripremaju, a možete ih kombinovati sa različitim stvarima. Mogu biti i slane i slatke. Ovo je verzija koja ne treba da prenoći, već se kuva i može biti spremna za jelo za 10-15 min!

Uglavnom se opredelim da pravim slatku verziju, mada to ne predstavlja nikakv problem, pošto ukus slatkog dolazi od zdravih namirnica. Ovde sam koristila med i bananu, a specijalan ukus dolazi i od kokosovog mleka.

Vi naravno možete koristiti i bilo koje drugo mleko, koje volite i imate kod kuće.

Ovako pripremljena kaša je najsličnija po ukusu onoj koja se pakuje u kesice i prodaje u radnjama. Razlika je u tome, što ste kod ove domaće sasvim sigurni šta ste stavili unutra i nema nikakvih aditiva.

Uz osnovu od mleka, pahuljica i banane, ja sam koristila i domaću granolu, a vi birajte šta volite. Možete dodati sušeno ili sveže voće, domaći biskvit, aromu vanile, orašaste plodove, još mleka, za ređu varijantu…

POTREBNO (za 1 osobu):

  • 1 šoljica ovsenih pahuljica 
  • 1 šoljica vode
  • 1 šoljica kokosovog mleka
  • 1 banana
  • 1 kašika meda
  • 1 ravna kašičica rogača
  • 1/2 kašičice cimeta
  • za dekoraciju i kao dodatak: domaća granola

PRIPREMA:

Pahuljice, mleko, vodu, izgnječenu bananu i rogač stavite u šerpiicu i kuvajte na srednjoj vatri, uz stalno mešanje. Od trenutka vrenja, kuvajte još nekih 5-10 min (zavisi od gustine koju želite da dobijete).

Malo prohladite, pa dodajte med i cimet.

Pri serviranju dodajte i granolu.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*