Pašteta od leblebija

Po ukusu malo podseća na pileću paštetu, jako je zdrava i slaže se uz mnoge stvari. Možete je servirati u vidu kanapea uz komadić lososa (za neku party varijantu), super je i na krekerima ili naćosima, a odlična i na nekom domaćem i zdravom hlebu! Pravi se za 2 minuta!

Kada odlučite da pravite nešto od leblebija, uvek skuvajte malo veću količnu, pa napravite više stvari, zbog samog procesa kuvanja leblebije, koji je nešto duži.

Detalje o kuvanju pogledajte u okviru OVOG teksta.

Što se paštete tiče, kada imate skuvanu leblebiju, sve ostalo ide jako brzo. Naravno, uvek možete koristiti i već pripremljenju, odn skuvanu leblebiju, iz konzerve.

Pravilo “što jednostavnije, to bolje” primenjujem i kod ove paštete. Vi po ukusu i želji, možete dodati i još neke začine koje volite.

Pripremljenu paštetu možete čuvati nekoliko dana u zatvorenoj teglici u frižideru!

POTREBNO:

  • 1 šolja skuvane leblebije (250 ml)
  • 1 čen belog luka
  • 3-4 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice seckanog peršuna (ako koristite svež, 2-3 grančice)
  • so i biber po ukusu
  • voda, ako je potrebno (najbolje ona od kuvanja leblebije)

PRIPREMA:

Sve sastojke staviti u seckalicu ili blender i mutiti dok ne dobijete kompaktnu masu. Ako je smesa previše gusta, dodajte malo vode u kojoj je leblebija kuvana.

PRIJATNO!

PS A, tanjirić na kome je naša pašteta, možete poručiti OVDE

 

One Comment

  1. Pingback: Slatki namaz od leblebije, za bolje varenje – Veseli zalogaji

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*