Po ukusu malo podseća na pileću paštetu, jako je zdrava i slaže se uz mnoge stvari. Možete je servirati u vidu kanapea uz komadić lososa (za neku party varijantu), super je i na krekerima ili naćosima, a odlična i na nekom domaćem i zdravom hlebu! Pravi se za 2 minuta!
Kada odlučite da pravite nešto od leblebija, uvek skuvajte malo veću količnu, pa napravite više stvari, zbog samog procesa kuvanja leblebije, koji je nešto duži.
Detalje o kuvanju pogledajte u okviru OVOG teksta.
Što se paštete tiče, kada imate skuvanu leblebiju, sve ostalo ide jako brzo. Naravno, uvek možete koristiti i već pripremljenju, odn skuvanu leblebiju, iz konzerve.
Pravilo “što jednostavnije, to bolje” primenjujem i kod ove paštete. Vi po ukusu i želji, možete dodati i još neke začine koje volite.
Pripremljenu paštetu možete čuvati nekoliko dana u zatvorenoj teglici u frižideru!
POTREBNO:
- 1 šolja skuvane leblebije (250 ml)
- 1 čen belog luka
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice seckanog peršuna (ako koristite svež, 2-3 grančice)
- so i biber po ukusu
- voda, ako je potrebno (najbolje ona od kuvanja leblebije)
PRIPREMA:
Sve sastojke staviti u seckalicu ili blender i mutiti dok ne dobijete kompaktnu masu. Ako je smesa previše gusta, dodajte malo vode u kojoj je leblebija kuvana.
PRIJATNO!
PS A, tanjirić na kome je naša pašteta, možete poručiti OVDE
Pingback: Slatki namaz od leblebije, za bolje varenje – Veseli zalogaji