Volite slatkasta, zanimljiva i netipična jela? Ovo će vam se mnogo dopasti, a pravi se jako brzo. Umesto paprike, možete dodati i npr tikvicu ili potpuno izostaviti povrće. Za još malo pikantniju varijantu, sve možete praviti i sa kokosovim uljem. Poigrajte se ukusima i uživajte u veselim zalogajima!
Po pravilu, ovo jelo se pravi sa gustinom. Ja sam to izbegla i kotistila speltino brašno. Dobila sam takođe lepu teksturu, ne previše tečnu, baš onako kako i treba.
Koristila sma maslinovo ulje, mada mislim da bi i sa kokosovim bilo sjajno.
Sa sve kuvanjem pirinča, ručak je gotov za 20 min.
POTREBNO – za 4 osobe:
- 2 pileća filea
- 5 kolutova ananasa
- 1/2 šolje soka ananasa (ili vode, ako ste koristili sveži ananas, a ne iz konzerve)
- 1/2 crvene paprike
- 1 puna kašika speltinog brašna
- 1 puna kašika meda
- 1/2 kašičice karija
- 1 kašika soja sos-a
- so, po ukusu
- maslinovo ulje
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
PRIPREMA:
Pileći file isecite na kockice, malo posolite, pa uvaljajte u speltino brašno (ja samo stavim kašiku brašna u činiju sa mesom i sve lepo izmešam). Zagrejte maslinovo ulje, pa ubecite meso i propržite 5-10 min.
Izvadite prženo meso, pa u isti tiganj stavite iseckan beli luk, iseckanu papriku, đumbir i isečen ananas. Sve pržite dok sok koji je pustilo voće i povrće ne ispari. Dodajte meso, med, kari i soja sos, nalijte sokom od ananasa i nastavite sa prženjem, uz povremeno mešanje.
Kada sok skoro ispari, jelo je gotovo.
Servirajte uz skuvani pirinač.
PRIJATNO!