Piletina sa ananasom, paprikom i medom

Volite slatkasta, zanimljiva i netipična jela? Ovo će vam se mnogo dopasti, a pravi se jako brzo. Umesto paprike, možete dodati i npr tikvicu ili potpuno izostaviti povrće. Za još malo pikantniju varijantu, sve možete praviti i sa kokosovim uljem. Poigrajte se ukusima i uživajte u veselim zalogajima!

Po pravilu, ovo jelo se pravi sa gustinom. Ja sam to izbegla i kotistila speltino brašno. Dobila sam takođe lepu teksturu, ne previše tečnu, baš onako kako i treba.

Koristila sma maslinovo ulje, mada mislim da bi i sa kokosovim bilo sjajno.

Sa sve kuvanjem pirinča, ručak je gotov za 20 min.

POTREBNO – za 4 osobe:

  • 2 pileća filea
  • 5 kolutova ananasa
  • 1/2 šolje soka ananasa (ili vode, ako ste koristili sveži ananas, a ne iz konzerve)
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 puna kašika speltinog brašna
  • 1 puna kašika meda
  • 1/2 kašičice karija
  • 1 kašika soja sos-a
  • so, po ukusu
  • maslinovo ulje
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice đumbira u prahu

PRIPREMA:

Pileći file isecite na kockice, malo posolite, pa uvaljajte u speltino brašno (ja samo stavim kašiku brašna u činiju sa mesom i sve lepo izmešam). Zagrejte maslinovo ulje, pa ubecite meso i propržite 5-10 min.

Izvadite prženo meso, pa u isti tiganj stavite iseckan beli luk, iseckanu papriku, đumbir i isečen ananas. Sve pržite dok sok koji je pustilo voće i povrće ne ispari. Dodajte meso, med, kari i soja sos, nalijte sokom od ananasa i nastavite sa prženjem, uz povremeno mešanje.

Kada sok skoro ispari, jelo je gotovo.

Servirajte uz skuvani pirinač.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*