Zdrave kuglice od 3 sastojka

Sveže urme, kokosovo ulje i badem ili lešnik (može i mix) i kuglice su gotove za 3 minuta. Super sladak drzert koji će svi voleti, a koji ujedno sjajno deluje na organizam i ubrzava metabolizam.

Šta znate o kokosovom ulju?

Kokosovo ulje je jedno od najzdravijih ulja koja se upotrebljavaju u ishrani. Kokosovo ulje je biljno ulje koje se dobija presovanjem unutrašnjosti kokosa, čime se čuvaju sva korisna svojstva ulja.

Kokosovo ulje je bele do bledo žute boje i ima karakterističan prijatan miris kokosa. Kokosovo ulje sadrži zdrav oblik zasićenih masti i stoga njegovo konzumiranje pomaže kod ubrzanja metabolizma.Telu omogućava da sagori više masti, dajući mu istovremeno više energije i veću izdržljivost. Sve ovo rezultira i gubljenjem viška kilograma i održavanjem zdrave i izbalansirane težine. Pedeset procenata zasićenih masti u kokosovom ulju sadrže laurinsku kiselinu koja je dominantna masna kiselina u majčinom mleku.

Kokosovo ulje moćno i efikasno deluje na kosu, lice i kožu.

Kokosovo ulje deluje kao efektivna krema za sve tipove kože, uključujući suvu i ispucalu kožu. Ulje usporava pojavu bora i opuštanje kože, kao i predvremeno starenje, a pomaže i u lečenju raznih vrsta kožnih bolesti (psorijaza, dermatit i egzem).

Kokosovo ulje je jedno od najboljih prirodnih nutritijenata za kosu. Pomaže zdravom rastu kose i regeneriše suvu i oštećenu kosu, omogućavajući pritom i bolju zaštitu i dajući poseban sjaj kosi

UPOTREBA U ISHRANI

Može se samostalno konzumirati: 1 supena kašika 1-2 puta dnevno ili kao dodatak jelima (deserti, krem, salate, filovi).

POTREBNO:

  • 10-15 svežih urmi, očišćenih od koštice 
  • 1/2 šolje badema ili lešnika ili oraha
  • 5-6 kašika kokosovog ulja – otopljenog

PRIPREMA:

Bademe (lešnike, orahe) stavite u seckalicu i usitnite. Dodajte ostale satojke i još malo mutite da se sve ujednači. Pravite kuglice i rashladite ih malo u frižideru pre konzumiranja.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*