Brzo jelo, pomalo neobičnog ukusa, zbog suvih šljiva, ali toliko ukusno da ga i deca rado jedu, posebno ako ga servirate kao npr pandu sa slike. Prilog ovom jelu može biti: kinoa, kus-kus, proso, integralni ili beli pirinač ili bilo koja vrsta testenine. Da bi panda što više ličio na pandu, deci sam sve pri serviranju pomešala sa pirinčem.
POTREBNO:
1 veći pileći file
2 čena belog luka
2-3 šnite pančete – opciono
2 kašike maslinovog ulja
6-7 većih šampinjona ili 10-12 manjih
10-ak suvih šljiva
1 neutralna pavlaka (200 ml) ili 2-3 kašike kisele pavlake
so, biber, peršun po ukusu
prilog po želji
PRIPREMA:
U tiganj stavite malo ulja, iseckanu pančetu i iseckani beli luk, pa pržite 3-4 min. Dodajte sitno isečeno meso, šljive i šampinjone. Sve dinstajte dok meso i šljive i pečurke lepo ne omekšaju. Pred kraj dodajte začine i ulijte pavlaku. Sve izmešajte i ostavite da krčka još 1-2 min.
Servirajte uz prilog po želji.
PRIJATNO!