Jednostavna salata sa pečenom paprikom, jako hranljiva i sita. Uz neki zdrav hleb, kiflice, pločice sa semenkama ili domaće naćose može biti kompletan obrok. Po želji, u salatu možete dodati i neko drugo povrće i začine koje volite.
Kiflice sa slike možete napraviti po OVOM receptu, a što se salate tiče, aukoliko imate pečene paprike sve će biti gotovo za 5 minuta.
POTREBNO:
- 3-5 pečenih i očišćenih paprika
- 1 krem sir – 200 ml (može i pavlaka)
- 1 kašika tostiranog susama – opciono
- so, biber, peršun – po ukusu
- možete dodati i npr seckani vlašac, beli luk ili neki dr pikantniji začin po ukusu
PRIPREMA:
Papriku isecite na tračice, dodajte so i biber, pa promešajte. Ubacite sir, sve izmešajte i na kraju pospite susam i peršun.
Salatu čuvajte u frižideru.
PRIJATNO!