Ovo je recept iz knjige “Veseli zalogaji”. Malo je modifikovan zato što misam imala golicu, a dodala sam ruzmarin kao začin. Ovi recepti su super zato što ih uvek možete modifikovati prema onome što trenutno imate kod kuće ili ubaciti dodatno ono što posebno volite.
Pišem originalnu verziju. Ono što sma izmenila je to da sam umesto golice povećala po malo od svih semenki i umešala sam ruzmarin. Takođe, umesto heljdinog brašna, koristila sam speltu.
Možete dodati i bosiljak, origano, beli luk, kurkumu, kari…, sve ono od začina što volite.
POTREBNO:
- 100 gr golice
- 100 gr ovsenih pahuljica
- 50 gr sirovog suncokreta
- 50 gr semenki lana
- 50 gr suama
- 200 heljdinog brašna (ili nekog drugog)
- 1/2 praška za pecivo
- so i začini po ukusu
- 300 ml vode – zagrejte je do ključanja
- 5-6 kašika maslinovog ulja
PRIPREMA:
Uključite rernu na 180 stepeni.
Pomešajte sve suve sastojke, pa dodajte i ostale sastojke. Lepo izmešajte, pa izručite u pleh na papir za pečenje. Rastanjite na debljinu od 5 mm, isecite željeni oblik i pecite oko 20 min.
Pločice se slažu uz razne namaze, a možete ih jesti i samostalno. Na slici je domaći kajmak koji smo jeli uz pločice, zajedno sa rukolom.
PRIJATNO!
2 Comments