Ukoliko volite pečurke, obožavaćete i ovu pitu. Igrajte sa sa brašnom koje volite i uvek imate opciju da dobijete drugačiji ukus. Pita sa slike je napravljena sa raženim i speltinim brašnom, a možete koristiti i obično belo, heljdino, proseno, kamut i sl…
POTREBNO:
- 2 jaja
- 300 gr šampinjona
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1/5 šolje maslinovog ulja + 2 kašike za dinstanje pečuraka
- 1.5 šolja jogurta
- 1/2 šolje raženog brašna
- 1/2 šolje speltinog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- so, biber, suvi začini po ukusu
PRIPREMA:
Operite i sitno isecite šampinjone.
Iseckajte crni i beli luk, pa na malo ulja dinstajte luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte šampinjone i dinstajte još oko 10 min. Pred kraj dodajte začine, so i biber. Ostavite da se prohladi.
Uključitet rernu na 180 stepeni.
U činiju stavite jaja, pa ih malo razmutite viljuškom. Dodajte ulje i jogurt, a zatim i brašno u koje ste sipali prašak za pecivo. Sve lepo izmešajte, pa dodajte smesu sa pečurkama. Po potrebi, dodajte još malo soli.
Smesu izlijte u pleh u kome je papir za pečenje ili rasporedite u kalupe za mafine.
Pecite oko 40 min.
Ukoliko koristite brašna od celog zrna, ostavite pitu da se lepo ohladi pre sečenja, jer će u suprotnom biti gnjecava.
PRIJATNO!
2 Comments