Mmm, potaži! Definitivno moja omiljena vrsta čorbe! Ne biram, da li potaž od tikvice, brokolija, bundeve, celera, šargarepe ili paradajza. Toliko jednostavno, a toliko ukusno! Najbolja stvar kod potaža je što deca zapravo nemaju pojma šta jedu, a ukoliko čorbicu servirate primamljivo, nema šanse da je ne pojedu. Obično na karfiol ili brokoli od dece čujemo ono čuveno “bljak”, ali ovako pripremljen i serviran karfiol, smazace za čas! Javite utiske.
- 1 srednja glavica karfiola
- 2 srednja krompira
- bujon (može i voda)
- šolja mleka
- so, biber, muskatni orah
za dekoraciju: šargarepa, peršun, borovnica
PRIPREMA:
Karfiol i krompir naliti vodom i kuvati oko 30 min. Kada je povrće kuvano, procediti, pa ispasirati štapnim mikserom, da se dobije potpuno kompaktna smesa. Naliti jednu šolju bujona i jednu šolju mleka, pa vratiti na ringlu da sve provri. Dodati so, biber i muskatni orah, po ukusu.
PRIJATNO!!!
Pingback: Potaž od bundeve – Veseli zalogaji