Salata sa pečenom paprikom

U zavisnosti od toga šta sve stavite u salatu, ona može biti kompletan obrok ili smo dodatak glavnom jelu. Ova salata može biti poslužena i kao nadev za kanapee u bilo kojoj prilici, a odlično se slaže uz sve vrste hleba ili npr domaće zdrave naćose 🙂

Ja volim da salate maksimalno obogatim, kako bi mi predstavljale kompletan obrok.

U ovoj se našao i beli pastrizovani pasulj, ali svakako on nije obavezan u nekoj osnovnoj verziji. Začine možete dodavati po želji i ukusu, kao i razlilčite semenke. Ja uglavnom dodam i susam i lan (mleveni ili semenke).

POTREBNO:

  • 3-4 pečene paprike – očišćene 
  • 2 kuvana jaja
  • 1/2 šolje belog pasulja – iz konzerve (može i kukuruz ili neko dr povrće) – opciono
  • 3-4 kašike pavlake ili krem sira (može i više, ako tako volite)
  • 2-3 šnite pančete (sitno iseckane i propržene) – opciono
  • 1 kašika semenki lana
  • 1 kašika susama
  • so i biber po ukusu

PRIPREMA:

Papriku očistite, pa isecite na tračice. Iseckajte jaja, pomešajte sa paprikom, a zatim dodajte i sve ostale sastojke. Lepo izmešajte i čuvajte u frižideru do služenja.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*