Da li spadate u mame koje čekaju veče da svi legnu, pa onda pravite nešto lepo čime ćete sutradan sve obradovati? Ovo je poslastica koju obično napravim uveče, pošto treba da odstoji preko noći, ali za to ne trošim dragocene minute od sna, jer je za pravljenje ovog kolača potrebno bukvalno 10 min!
I ovo je još jedan od recepata koji možete modifikovati na osnovu toga kako vam odgovara, šta imate kod kuće i šta volite. Umesto badema, koristite lešnik ili orah, a dobrošoli su i razni suvi sastojci (suve šljive, brusnica, kajsija, borovica…)
Za krem sam koristila Ella sir, pošto nije previše mastan, a opet ima čvrstinu, a vi birajte sir koji vi volite.
Ukoliko ne koristite kokosovo mleko iz konzerve, stavite malo više sira, da bi tekstura bila gusta.
POTREBNO:
za koru
- 1.5 šolja badema
- 7 kašika kokosovog ulja – otopljenog
- 25 sirovih urmi
- 1/2 kašičice cimeta
fil
- 1/2 čaše (one velike) od 400 gr Ella sir-a
- 5 -8 kašika agava sirupa (može i med)
- 5-8 kašika kokosovog ulja – otopljenog
- 7-10 kašika kokosovog mleka (onog gušćeh iz konzerve)
PRIPREMA:
U seckalici usitnite badem, pa dodajte ostale sastojke za koru i mutite dok se ne ujednači. rasporedite u kalupe ili u jedan kalup, ukoliko želite da dobijete tortu.
Kada izvadite sastojke za koru, u seckalicu stavite sve sastojke za fil. Mutite dok se lepo ne sjedini. Stavite preko kore i držite u frižideru nekoliko sati pre služenja. Kkrasite krupno seckanim bademom ili nekim suvim voćem.
PRIJATNO!