Kao što često ističem, mnogo volim sirove kolače, prvo zato što su bez šećera, a drugo zbog bezbroj kombinacija koje možete prilagođavati onome što trenutno imate kod kuće. Za ovu varijantu bili su dovolni: indijski orah, kokosovo ulje i urme. Čokoladni preliv je dobrodošao (domaća čokolada bez šećera), ali nije obavezan.
Kolače možete praviti i kao kuglice ili neke druge oblike u kalupima, da bi deci bili zanimljiviji. Ili ih jednostavno isckajte na trouglove i u 3 poteza napravite mišiće, ako na slici.
Kolač se super slaže i uz sveže voće, pa ga i tako možete servirati.
POTREBNO:
- 1.5 šolja indijskog oraha
- 20 svežih urmi
- 5 kašika otopljenog kokosovog ulja
- za glazuru: 5 kašika otopljenog kokosovog ulja, 5 kašika agava sirupa, 5 kašika otopljenog kako putera, 2 pune kašike kakaoa
PRIPREMA:
Indisjki orah usitnite u seckalici na željenu veličinu (neko voli da ostanu veći komadi, neko voli da je skroz usitnjeno, skoro samleveno). Dodajte urme i kokosovo ulje i mutite dok se sve ne ujednači. Rasporedite u kalup i stavite u ftižider.
Na tihoj vatri otopite kakao puter i kokosovo ulje. Sklonite sa vatre, pa umešajte agavu i kakao. Sve lepo sjedinite i prelijte preko kolača, pa vratite u frižider. Neka odstoji u frižideru bar 2 sata pre služenja.
PRIJATNO!