Sirovi kolač sa indijskim orahom

Kao što često ističem, mnogo volim sirove kolače, prvo zato što su bez šećera, a drugo zbog bezbroj kombinacija koje možete prilagođavati onome što trenutno imate kod kuće. Za ovu varijantu bili su dovolni: indijski orah, kokosovo ulje i urme. Čokoladni preliv je dobrodošao (domaća čokolada bez šećera), ali nije obavezan.

Kolače možete praviti i kao kuglice ili neke druge oblike u kalupima, da bi deci bili zanimljiviji. Ili ih jednostavno isckajte na trouglove i u 3 poteza napravite mišiće, ako na slici.

Kolač se super slaže i uz sveže voće, pa ga i tako možete servirati.

POTREBNO:

  • 1.5 šolja indijskog oraha 
  • 20 svežih urmi
  • 5 kašika otopljenog kokosovog ulja
  • za glazuru: 5 kašika otopljenog kokosovog ulja, 5 kašika agava sirupa, 5 kašika otopljenog kako putera, 2 pune kašike kakaoa

PRIPREMA:

Indisjki orah usitnite u seckalici na željenu veličinu (neko voli da ostanu veći komadi, neko voli da je skroz usitnjeno, skoro samleveno). Dodajte urme i kokosovo ulje i mutite dok se sve ne ujednači. Rasporedite u kalup i stavite u ftižider.

Na tihoj vatri otopite kakao puter i kokosovo ulje. Sklonite sa vatre, pa umešajte agavu i kakao. Sve lepo sjedinite i prelijte preko kolača, pa vratite u frižider. Neka odstoji u frižideru bar 2 sata pre služenja.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*