Uskršnji pilići

Ne, ovaj gornji fil nije puding, već preukusna zdrava kremasta smesa od kokosovog mleka, kukuruznog brašna, agave, limuna, kokosovog ulja i kurkume. Obožavaćete ovaj domaći puding, koji uz osnovu sa urmama i bademom daje jednu savršenu celinu i perfektan ukus zdravom kolaču!

Za pripremu osnove vam treba 10 min, a fil se kuva oko 5 min.

Šta je važno! Koristite kokosovo mleko iz konzerve, jer se ono lepo stegne. Umesto agave, može i med.

Uživaćete u svakom zalogaju, sigurna sam!

POTREBNO:

  • kora:
  • 1 šolja badema (može i lešnik ili orah)
  • 5 kašika kokosovog ulja – otopljenog 
  • 20 svežih urmi, očišćenih od koštica
  • sok 1/2 limuna
  • fil:
  • 1 konzerva kokosovog mleka (400 ml)
  • 5-6 kašika agava sirupa
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 1/3 štapića vanile (može i ekstrat vanile)
  • sok 1/2 limuna
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • 5 kašika vode

PRIPREMA:

U seckalici usitnite bademe, pa dodajte limunov sok, kokosovo ulje i urme. Sve mutite dok se lepo ne ujednači. Korpice za mafine (ili neke druge modle) obložite smesom (neka ostane prostora za fil), pa stavite u frižider da se stegne.

U šerpicu stavite kokosovo mleko, agavu, kokosovo ulje, vanilu, limun i kurkumu i polako sve istopite na tihoj vatri.

U posebnoj šerpici pomešajte kukuruzno brašno i vodu, pa preko nalijte zagrejanu smesu sa mlekom, sve vreme mešajući. Vratite na šporet i kuvajte dok ne provri i ne počne da se zgušnjava. Sklonite sa vatre, ostavite da se malo prohladi i mešajte na svaki minut, da se ne bi uhvatila korica na vrhu. Možete prekriti i providnom folijom i ostaviti da se prohladi.

Prohlađenom smesom napunuite korpice i vratite sve u frižider, da se još malo rashladi pre služenja. Po želji, po vrhu stavite kokosove listiće.

PRIJATNO!

 

2 Comments

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*