Chia puding sa kukuruznim brašnom

Ukusan posni puding, koji možete praviti sa različitim vrstama mleka (birajte ona biljna za posnu varijantu), a zanimljiva zelena boja potiče od mix-a chia semenki i kurkume, koja se dodajte u maloj količini u puding.

POTREBNO:

  • 1.5 šolja mleka (kokosovo, bademovo, pirinčano…)
  • 3 kašike kukuruznog brašna 
  • 3-5 kašika vode
  • 5 kašika agava sirupa (može i med)
  • 2 -3 kašike kokosovog ulja
  • sok 1/2 limuna
  • 1/4 štapića vanile
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 5 kašika chia semenki

PRIPREMA:

U šerpicu stavite mleko, agavu, kokosovo ulje, sok limuna, vanilu i kurkumu. Na tihoj vatri zagrejte i mešajte da se sve lepo ujednači. U drugoj šerpici pomešajte kukuruzno brašno i vodu, pa zagrejano mleko polako sipajte preko brašna, stalno mešajući i kuvajte 3-4 min, na tišoj vatri.

Kada skinete sa vatre, malo prohladite (5 min), pa umešajte chia semenke. Neka odstoji sve oko 30 min pre konzumiranja. Ako sve ne pojedete odmah, čuvajte u teglici u frižideru. Može da stoji 3-4 dana.

PS Čokolada na zeki je “homemade” varijanta: kokosovo ulje + agava + kakao + kakao puter. Sve istopite na tihoj vatri, stavite u kesicu i ostavite da se malo stegne, da ne bude previše tečno, pa dekorišite po želji.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*