Ukusan posni puding, koji možete praviti sa različitim vrstama mleka (birajte ona biljna za posnu varijantu), a zanimljiva zelena boja potiče od mix-a chia semenki i kurkume, koja se dodajte u maloj količini u puding.
POTREBNO:
- 1.5 šolja mleka (kokosovo, bademovo, pirinčano…)
- 3 kašike kukuruznog brašna
- 3-5 kašika vode
- 5 kašika agava sirupa (može i med)
- 2 -3 kašike kokosovog ulja
- sok 1/2 limuna
- 1/4 štapića vanile
- 1/2 kašičice kurkume
- 5 kašika chia semenki
PRIPREMA:
U šerpicu stavite mleko, agavu, kokosovo ulje, sok limuna, vanilu i kurkumu. Na tihoj vatri zagrejte i mešajte da se sve lepo ujednači. U drugoj šerpici pomešajte kukuruzno brašno i vodu, pa zagrejano mleko polako sipajte preko brašna, stalno mešajući i kuvajte 3-4 min, na tišoj vatri.
Kada skinete sa vatre, malo prohladite (5 min), pa umešajte chia semenke. Neka odstoji sve oko 30 min pre konzumiranja. Ako sve ne pojedete odmah, čuvajte u teglici u frižideru. Može da stoji 3-4 dana.
PS Čokolada na zeki je “homemade” varijanta: kokosovo ulje + agava + kakao + kakao puter. Sve istopite na tihoj vatri, stavite u kesicu i ostavite da se malo stegne, da ne bude previše tečno, pa dekorišite po želji.
PRIJATNO!