Banana hleb

Svima nam se dogodi da nam ostanu banane koje su skoro skroz pocrnele… Znam…, i kod mene ih niko uglavnom neće. Ali, upravo su takve banane idealne za pripremu raznih poslastica. Moje 3 pocrnele su završile u banana hlebu, koji možete jesti potpuno samostalno za užinu ili večeru. Uz šolju mleka, idealan je obrok i za najmlađe.

POTREBNO:

suvi sastojci:

  • 180 gr brašna (ja sam koristila ovseno, ali može bilo koje)
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta

 

vlažni sastojci:

  • 3 jako zrele banane
  • 1/4 šolje maslinovog ili kokosovog ulja
  • 1/4 šolje kokosovog mleka (može i neko drugo)
  • 100 gr kokosovog šećera (ili nekog drugog zaslađivača)
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1/2 šolje sitno iseckanih oraha + 3 kašike za posipanje

PRIPREMA:

Pomešati sve suve sastojke.
Banane izgnječiti, pa dodati ostale vlažne sastojke
Polako sjediniti sa suvim sastojcima i razliti u kalup, u kome je papir za pečenje. Posuti preostalim seckanim orasima.
Papir možete predhodno pokvasiti i dobro iscediti, da bi se lakše oblikovao prema kalupu.
Banan hleb peći 1 sat na 170 – 180 stepeni.
Izvaditi pečeni hleb i ostaviti da se potpuno ohladi pre sečenja.
Čuvajte ga u papirnoj kesi, ostaje svež nekoliko dana.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*