Cheese cake iz teglice

Ovo je nešto optuno savršeno, jednostavno, a svečano, za sve prilike i povode 🙂 Sigurna sam da će vam se dopasti, a sam sastav „kore“, pa i neke druge detalje u kremu možete prilagoditi sopstvenom ukusu. I…, javite utiske, obavezno!

Kada pravite zdrave energetske kuglice, tu smesu možete iskorostiti za koru ovog cheese cake-a. Koristite šta volite od orašastih plodova, urme su obavezne, kao i kokosovo ulje. Po želji, ubacite i neko suvo voće.

Novitet koji sam ja za ovu priliku dodala je ekspandirana kinoa i amarant. Naravno, može i bez toga.

Što se krema tiče, kolač je zaista prava „sir torta“, pošto je beli sloj od sira.

Ja najviše volim da koristim Ella sir. Teško se pronalazi u radnjama, ali mislim da je najbolji za kolače ovog tipa.

Sir sam zasladila agavom (može i med), dodala malo limunovog soka i kokosovo ulje, zbog cvrstine.

Ovu tortu možete praviti i na klasičan način, bez stavljanja u teglice. U tom slučaju je važno to kokosovo ulje, a bi gornji sloj imao čvrstinu i da se ne razliva pri sečenju.

Umesto limunovog soka, možete staviti sok pomorandže ili mandarine.

Recept u nastavku je količina za nekih 5-6 teglica. Ukoliko pravite baš veliki tortu, količinu povećajte 4 puta za veću varijantu prečnika 30 cm ili 2 puta za manji kalup od 15 cm.

POTREBNO:

  • kora:
  • 1 šaka pečenih lešnika 
  • 15 sirovih urmi
  • 4 kašike otopljenog kokosovog ulja
  • 2 kašike ekspandiranog amaranta ili kinoe – opciono
  • fil:
  • 3-4 pune kašike ella sira
  • 4 kašike agava sirupa
  • 4 kašike kokosovog ulja – otopljenog
  • 2-3 kašike limunovog soka

PRIPREMA:

Lešnik usitnite u seckalici, pa dodajte ostale sastojke i mutite dok se sve lepo ne ujednači. Raporedite ovu smesu u teglice.

Ella sir stavite u činiju, dodajte ostale sastojke ili lepo izmešajte (kašikom ili žicom) da dobijete kompaktnu kremastu masu. Nemojte mutiti, ovako ostane lepše kada se samo lepo promša.

Rasporedite fil u svaku teglicu i stavite cheese cake u frižider.

Po želji, pri serviranju možete po vrhu posuti mlevene orašaste plodove, suvo voće, domaću zdravu čokoladu, kokos, ekspandirani amarant ili kinou…

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*