Čorbica od šampinjona

Čorbica od šampinjona

Kaže moja Neva (2.5 god) “nije loće”, a žmu na to dodaje “prava iz kesice”. Meni odmah para na uši, ali lepo se izvukao dodavši: “to samo znači da je mnogo dobra, te iz kesice su sve napravljene da budu ukusne” 🙂 Pa dobro, opraštam u trenutku!

Čorbice ne moraju uvek biti sa mesom i tonom povrća, da bi bile ukusne i hranljive. Ovo je jedna brza i ukusna varijanta jela na kašiku, koje možete obogatiti i sa dosta povrća, ali u ovoj mojoj verziji ceo posao su završili šampinjoni, malo luka i začini.

POTREBNO:

  • 1 pakovanje šampinjona (300 – 500 gr)
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • voda ili bujon ako imate
  • 2 kašike speltinog brašna (može i neko drugo)
  • so, biber, peršun – po ukusu
  • pavlaka za serviranje – opciono

PRIPREMA:

Iseckajte šampinjone i obe vrste luka, stavite u šerpu, dodajte ulje i dinstajte oko 15-20 min, dok sve ne omekša. Umešajte začine, dodajte brašno i nalijte vodom. Kuvajte još 5-10 min. Malo prohladite i dodajte pavlaku pri serviranju. Lepo i dekorativno igleda i ako u tanjir stavite još koju grančicu peršuna.

PRIJATNO!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*