Linolada bez šećera

Linolada bez šećera

Da li ste od onih koju su uvek jeli samo belo iz krema? Ako je odgovor potvrdan, ovaj namaz će vas oduševiti. Pravi se jako brzo, nema potrebe da se ništa potapa u vodu pre pripreme i za upotrebu je spreman odmah. Najidealnija je kombinacija indisjkog oraha, sirovog suncokreta i pečenog lešnika.

Po želji, možete dodati i vanilu, cimet ili muskatni orah. Ali i bez svega toga, ukus je fantastičan.

Ja sam celu priču zasladila agavom, a vi to možete uraditi i sa medom ili javorovim sirupom. Ukoliko preferirare steviju, može i tako.

POTREBNO:

  • 1 šolja sirovog indisjkog oraha 
  • 2/3 šolje sirovog suncokreta
  • 2/3 šolje pečenog lešnika
  • 3-4 kašike agava sirupa
  • 4-5 kašika vode (možda i malo više po potrebi, ako želite da dobijete ređu smesu)

PRIPREMA:

U seckalicu stavite indisjki orah, lešnik i suncokret i mutite dok smesa ne počne da se lepi po zidovima. Dodajte agavu i vodu i nastavite sa mućenjem.

Što duže mutite, masa će biti kompatnija, a tekstura više glatka. Ukoliko volite da osetite komadiće orašastih plodova, ne morate previše sve sitniti i mutiti.

Ako sve ne pojedete odmah, čuvajte namaz u zatvorenoj teglici u frižideru.

PRIJATNO!

4 Comments

  1. Da li moze zamena za suncokret, jer sam alergicna na isti?

    • Može! Možete povećati indijski i lešnik i ne dodavati ništa treće, a možete i nesto dr da ubacite (golicu, badem, orah…). Veliki pozdrav! PS Ovakvi namazi se mogu praviti i samo od jedne namirnice, ali meni je nekako ukus puniji sa 2-3 🙂

  2. Koja je razlika izmedju agave I javorovog sirupa? Koji vi preferirate? Ovo je njam njam 🤗

    • Agava sirup ima manji glikemijski indeks, to je možda najvažnija razlika. Naravno, dobijaju se iz različitih biljaka. Ja uglavnom koristim agavu, navikla sam na onu iz DM-a i sjajno mi se uklapa uz sve. veliki pozdrav!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*