SIrova torta sa borovnicama

Ovu tortu možete napraviti da bude ledena, tako što ćete je držati u zamrzivaču i izvaditi 15 minuta pre služenja. A, možete je čuvati i u frižideru, tada će biti kremasta, manje hladna, ali opet dovoljno ukusna da se lepo zasladite i osvežite.

Ja sam se opredelila za drugu varijantu.

Iskoristite borovnice dok ih ima. Trenutno su baš jako povoljne i mnooogooo ukusne.

  • KORA: 150 gr keksa po izboru, 15 sirovih urmi, 1/2 šolje orašastih plodova po izboru
  • BELI FIL: 150 gr indijskog oraha, 100 gr meda, 3 kašike kokosovog ulja – otopljenog
  • LJUBIČASTI FIL: 150 gr indijskog oraha, 50 gr meda, 100 gr borovnica, 3 kašike kokosovog ulja – otopljenog

Indijski orah nisam potapala u vodu pre mućenja, ali ako nemate baš jak blender / seckalicu, onda ga potopite u vodu na 2-3 sata da malo odstoji.

Svaki sloj umutite dok ne postane kompaktan i ujednačen​. Prvo u kalup stavite koru, preko beli fil, pa preko ljubičasti.

Rashladite lepo u frižideru ili zamrzivaču pre služenja.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*