Tiramisu sa čia semenkama

Kafeni deo, u ovom čuvenom desertu, napravljen je od prezdravih ČIA SEMENKI. Beli sloj je sa maskarponeom i indijskim orahom. Ukoliko želite posnu verziju, maskarpone zamenite silken tofuom.


POTREBNO:

Mera za 3 teglice

  • 10 kašika čia semenki,
  • 2 produžena espresa ukupne militraže 300 ml
  • 4 kašike kakaoa
  • 4-5 kašika agave
  • 120 gr indijskog oraha (prethodno potopljenog u vodi na 3-4 sata)
  • 250 gr maskarponea
  • 5 kašika agave
  • 1 kašika limunovog soka
  • kakao za posipanje

    Pomešajte sve sastojke za crni (čia) sloj, ostavite da se ohladi, pa stavite u frižider na 1 sat. Umutite indijski orah što više, a zatim dodajte ostale sastojke za beli sloj. Mutite zajedno, da se sloj ujednači, pa stavite i ovaj sloj u frižider da se malo stegne. Sipajte slojeve naizmenično i na kraju pospite kakao. Ohladite u frižideru pre služenja (ako izdržite) 🙂

    PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*