Jednostavan, a zdrav i ukusan namaz. Postoji nekoliko opcija kako da namaz bude sladak. Ja sam ovde koristila med, a vi možete i urme ili javorov sirup ili agavu. Takodje, dodala sam kokosvo ulje i malo kokosovog mleka, da bi smesa bila razmaziva.
Ukoliko vam nakon jela ostane određena količina namaza, stavite ga u frižider. Smesa će se steći, pa posle od toga možete napraviti kuglice i služiti ih kao kolačiće. Uvaljajte ih u mlevene lešnike ili kokos.
Umesto lešnika, za namaz možete koristiti bilo koje orašaste plodove. Meni je sa lešnikom nekako najukusnije, mada nemam ništa protiv ni badema i oraha 🙂
Ukus je dosta intenzivniji, kada je lešnik pečen.
Ukoliko želite tamniju i čokoladnu varijantu namaza, dodajte kašiku kakaoa dok mutite namaz.
POTREBNO:
- 1 šolja pečenog lešnika
- 1 puna kašika meda
- 2 kašike otopljenog kokosovog ulja
- 2-3 kašike kokosovog mleka (može i voda ili neko drugo mleko)
PRIPREMA:
U seckalicu stavite lešnik i mutite dok masa ne počne da se lepi za zidove i don ne postane jako sitan prah. Ukoliko imate baš jaku seckalicu, uz pauze nastavite da mutite dok smesa ne postane potpuno glatka i kremasta, baš kao puter. Dodajte med, kokosovo ulje i mleko i još malo mutite da se sve sjedini.
Namaz služite uz palačinke ili neki lep i zdrav hleb.
PRIJATNO!
Pingback: Zdrave američke palačinke – Veseli zalogaji