Slatka kaša od prosa i urmi

Da li ste nekada pomislili da bebin obrok zasladite urmama? Da li znate da su urme najzdravije voće na svetu? Da li znate od kada bebe mogu jesti urme? Da li znate za šta su sve urme dobre? Odgovori su u nastavku!

Urme su prepune minerala i vitamina, važnih za rast i razvoj dece. Sadrže kalcijum i magnezijum, što doprinosi pravilnom razvoju kostiju.

Takođe, urme sasrže i kalijum, koji je bitan za pravilan razvoj moždanih funkcija.

Ovo voće sadrži vlakna i zaduženo je za regulaciju crevnog sistema. Najrazličitija ispitivanja su pokazala da urme imaju značajnu ulogu za pravilan rad mnogih organa.

Urme su veoma poželjne u dečijoj ishrani i možete ih uključiti već od 6-og meseca. Najbolje je da birate sveže urme (ima ih u prodavnicama zdrave hrane), pošto su mekše i lakše se mešaju i kombinuju sa ostalim sadržajima. Možete skinuti opnu, mada i ne morate, pošto će se nakon blendiranja urma potpuno usitniti i postati kremasta.

U nastavku je recept za sladak obrok sa urmama i prosom.

POTREBNO:

  • 100-150 gr prosa – isperite, pa skuvajte (od vrenja kuvajte još 15 minuta) 
  • 100 gr sirovih urmi, da odstoje u vodi, po želji skinite opnu (ukoliko dajete I put, stavite 1-2 urme)
  • 150 gr voća po želji (na slici su kupine, uz dodatak seckanih breskvi), može i bilo koje drugo voće koje ste već počeili da dajete bebi
  • malo cimeta – opciono

PRIPREMA:

Pomešati kuvani proso sa urmama, dodati voće I cimet I sve sjediniti ili izblendirajte za kremastiju i kompaktniju varijantu.

 

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*