Slatke štanglice sa kinoom

Ne znam da li smo ikada brže pojeli neki slatkiš 🙂 Ove štanglice možete praviti sa čokoladnim prelivom, ali su skroz ukusne i bez preliva. Klučni sastojci su kikiriki puter i kinoa. Uvek možete ukus obogatiti i nekim suvim voćem ili seckanim orašastim plodovima.

Kinoa koja se koristi je ekpandirana kinoa, koju možete kupiti u prodavnicama zadrave hrane, a možete je i sami napraviti. Pravi se kao što se prave i kokice. Na minimalno ulja sipajte kinou, poklopite i drmusajte šerpu dok ne počne da pucketa. Vatra ne sme da bude previše jaka da ne bi izgorelo.

Dobijena kinoa treba da bude “pufnasta” i mekana pod zubima 🙂

POTREBNO:

  • 2/3 šolje kikiriki putera 
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 5 kašika agava sirupa  (može i med)
  • 1/3 štapića vanile ili ekstrat vanile – opciono
  • 1.5 šolja ekspandirane kinoe
  • za čokoladu: 1 kašika kakaoa, 1 kašika kokosovog ulja, 1 kašika agave, 1 kašika kakao putera

PRIPREMA:

Kikiriki puter, kokosovo ulje, vanilu i agavu stavite u šerpicu i istopite na laganoj vatri. Sve treba da se lepo sjedini. Dodajte kinou, izmešajte i razlijte u četvrtasti kalup u koji ste predhoddno stavili prozirnu foliju.

Ostavite u frižider na 1 h, da se lepo stegne.

Isecite štanglice na željenu veličinu.

Za preliv: u šerpicu stavite sve sastojke, pa na laganoj vatri istopite stalno mešajući, dok masa ne postane kompaktna.

Štanglice možete umakati u čokoladu ili samo nepravilno razlijte čokoladu po štanglicama. Vratite u frižider na 15 min.

PRIJATNO!

 

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*