Sporohodajuća i brzojeduća kornjača

Da li sam već pominjala koliko volim palačinke. Nisam? neke verzije su ovde majmun zdavko i nasmejani doručak, a još jedna verzija je u nastavku teksta.

PALAČINKE

  • 1 jaje
  • 150 gr ovsenog brašna
  • 150 ml bademovog mleka
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1-2 kašike braon šećera

PRIPREMA:
Umutiti prvo belance, pa dodati žumacne i onda ostale sastojke. Dobićete gušće testo od onog za klasične palačinke. Zagrejte ulje i manjom kutlačom stavljajte u tiganj i pržite (neka budu manjeg obima od onih klasičnih, duplo manje).

NADEV:

  • 50 gr sirovog suncokreta
  • 50 gr lešnika
  • 3-4 kašike meda ili javorovog sirupa
  • 1 kašika kokosovog ulja (nije obavezno)

PRIPREMA:
U seckalici usitnite lešnik i suncokret, pa dodajte med i kokosovo ulje, pa još malo mutite dok se sve ne ujednači. Servirajte kao na slici, a po želji u nadev možete dodati i pola izgnječene banane.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*