Ako se ponekad osećate naduveno i teško, loše spavate, gladni ste, a kilogrami se talože, probajte da promenite neke stvari u ishrani! Ne morate smanjivati količinu, ali za početak zamenite belo brašno speltinim! U ukusu nećete izgubiti skoro ništa, a ješćete mnooogo zdravije!
To je pravilo koje sam primenila na sebi. To je pravilo po kome hranim i edukujem i svoju decu! Rezultati neće biti vidljivi za 1 dan, ali posle mesec dana sigurno hoće!
I ne samo spelta, kombinujte raženo, heljdino, proseno, ovseno, kamut brašno… Postoji mnogo toga na tržištu, otkrijte šta vam odgovara i uživajte u svakom zalogaju bez posledica!
Palačinke su kod mnogih na listi zabranjenih jela, upravo zbog razloga koje sam navela. Izbacite kravlje mleko i belo brašno i dobićete podjednako ukusne palačinke, koje takođe možete jesti i u slanoj i u slatkoj veziji.
Još ako ispoštujete pravila sa namazima, da su zdrava i bez šećera, pojedite slobodno i 5-6 palačinki bez ikakve griže savesti!
POTREBNO (za 3-4 palačinke):
60 gr speltinog brašna
120 ml pirinčanog mleka (može i neko drugo po izboru)
2-3 kašike ulja
prstohvat soli
PRIPREMA:
Viljuškom umutite jaje, pa dodajte ulje, pstohvat soli i polovinu mleka. Stavite brašno, pa sve lepo umutite da testo bude glatko. Dodajte preostalo mleko i sve lepo ujednačite. Pržite palačinke klasičnom metodom, na podmazanom tiganju.
Filujte nadevom po želji!
Predlozi su npr:
slatki namaz od suncokreta
PRIJATNO!